tirsdag den 12. april 2011

Stegte ris med hakket oksekød

Den hurtige....

8dl. Basmati ris
500g hakket oksekød
5 gulerødder (alt efter størrelsen)
5 cm ingefær (eller mere)
1 boullion terning (Høns)
1 tsk stærk chili scauce.
1 mellem stort løg.
1fed hvidløg
olie
salt

sæt risene over i en gryde kom bollion terningen i og fyld vand i til det dækker ca. 1 cm over risene.
lad dem bulder koge i ca 3 min med log på.
sluk for dem og lad dem stå til de skal bruges senere.
Hak løget fint i tern og steg dem på en pande med lidt olie.

når løgene er glasklare kommes kødet på og brunes.
snit gulerødder og ingefør i tynde strimler.
riv hvidlørget og kom det op i kødet.
tjek risene for en sikkerheds skyld de skal være færdige men ikke smattet.

hvis de ikke er færdige kommes 1 1/2 dl vand i gryden og den sættes over igen for at give den et hurtigt opkog og væk igen.

Hvis de er færdige kommes halvdelen af risene oven på kødet og der røres rundt husk at panden skal skrabes i bunden for det ikke brænder på.
kom gulerødderne og ingefæren i  rør igen rundt og kom så resten af risene i.

smag til med chili sauce og salt.  :) 

Velbekommen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar