mandag den 5. september 2011

Flødeboller

Så er der Flødeboller.

Jeg lovede en opskrift på forbedret flødeboller og den kommer så her.


Bund:

man kan bruge marcipan det er ganske glimrende
jeg brugte disse.

120g hvedemel
65g sukker
lidt salt
100g smør
20 g æggeblomme.

bland mel, sukker,salt og smør sammen til det er helt smulret. kom til sidst æggeblommerne i og ælt til det er en stor klump dej.
tag dejen ud af skålen og ælt den vidre på bordet
hvis dejen er for klistret eltes extra mel i.
rul dejen ud til den ca. 2 mm tyk.
find en udstikker i den rette størrelse jeg brugte en der var 2 cm i diameter.

stik bundende ud jeg fik 105 bunde ud af denne opskrift.
kom bundene op på en bageblade og bag dem i en forvarm ovn på 170 grader i 10 min.


Fyld:

60g vand
150g sukker
100g Glukose
1 tsk vanille sukker
100g past. æggehvider
1 tsk sukker

smag til med et par dråber blåbær-, jordbær- eller banan- aroma
og lidt frugt farve dog skal man være obs. på at det skal være tykke farver.



kom glykose, 1 tsk sukker og vand i en lille gryde og kog det til 117 grader.
mens dette koger kommes æggehvider og de 150 g sukker op i en skål og piskes stift sammen med vanillesukkeret.
når karamellen er 117 grader fjernes den fra kogepladen. lad den stå til den er faldet til ro dvs. når den er blevet gennemsigtig og ikke bobler.
hæl den langsomt ned i æggehviderne mens der piskes.

vil du gerne have farve og smag i flødebollerne sker det nu.
og det vendes med en dejskraber.

kom massen i en sprøjtepose og lad den stå ca 30 min i køleskabet.
 begynde at smelte chokoladen til overtræk. jeg kom lidt kakaosmør i chokoladen så den blev lidt tyndere.  det er dog ikke nødvendigt.

fordel bundene på en tallerken eller et fad der kan være i køleskabet.
sprøjt fyldet op som de ønsker det.


 kom dem derefter ind på køl i ca. 30 min igen.
hæld chokoladen hen over flødebollen. sæt dem igen på en tallerken kom evt. pynt på og kom dem på køl






13 kommentarer:

  1. mums. :D Det ser godt nok lækkert ud :D

    - Jeg vil da helt klart prøve den opskrift, lige så snart jeg får skiftet ovn. (undervarmen er i udu)

    // Sandra

    SvarSlet
  2. Hej sandra
    jeg kan kun anbefale at prøve de smager super godt :)

    SvarSlet
  3. hey mademoiselle black
    tusinde tak for de søde ord.

    SvarSlet
  4. Jeg må helt sikkert have mig et større køkken. Eller lave det ude ved min mor ;)
    Mors-køkken :D Altid godt at lege i.

    // Sandra

    SvarSlet
  5. Det lyder som om dit køkken er meget småt...
    er det det ? mit køkken er heller ikke så stort. men når jeg har brugt det virker det meget stort med alt det rod jeg kan lave...

    SvarSlet
  6. Jeg har et køkkn/al-rum i lejligheden. Det er stort nok. Der er bare begrænset bordplads.Og så er det i et hjørne.

    Så vil hellere lave det i min mors.. ;) Mere plads, og naturligt lys ;)

    SvarSlet
  7. Det lyder skønt:)

    Glæder mig til at hører om dine flødeboller :)

    SvarSlet
  8. Måske jeg skulle forsøge mig med dem i weekenden - bare en lille portion ;)
    Min lillebror holder fødselsdag ;)

    SvarSlet
  9. Det ville da være genialt :)

    SvarSlet
  10. I'll let you know. Når jeg har afprøvet.

    SvarSlet
  11. Portionen til fyldet... Hvor mange bunde svarer det til??? Vel ikke de 105??? :o)

    SvarSlet