Her er min udgave af tomat brød :)
Opskrift :
10 g. Gær
5 dl. vand
1 spsk. salt 4 tsk tomat puré (med top)
2 dl. grahamsmel
2dl. rugmel
6 dl. hvedemel
4 spsk. ketchup
1/2 tsk. chili pulver.
Fremgangs måden er nem og lige til.
find din røremaskine frem og kom gæren i sammen med lunken vand.
rør gæren ud i vandet. når dette er gjort, kommes puréen, chili, ketchup og salt i.
Dernæst kommes grahamsmel og rugmel i.
start med at komme halvdelen af hvedemelen i skålen og for den rørt dejen godt i gennem ca. 10 min derefter kommes resten af melen i og dejen er stadig våd. men det er helt ok.
dejen skal stå og hvile ved stue temp. i 8-12 timer
Tænd ovnen på 200* og kom en gryde uden låg, ind i ovnen når du tænder den.
- Det skal selvfølgelig være en gryde der kan tåle det uden plastik håndtag.
Jeg bruger selv en stor gryde med låg...
når ovnen er 200 * tages gryden ud (HUSK DEN ER VARM!!)
drys dejen med lidt mel og hæld dejen ned i den varme gryde, brug evt en dejskraber til hjælp.
kom gryden hurtigt ind i ovnen med låg på i 45 min.
derefter tages låget af og brødet bages yderligere 15 min.
hæld brødet forsigtigt ud af gryden og lad det køle ned i 20 min. på en rist:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar