onsdag den 17. oktober 2012

Nigella brød


                                      






Ca. 10-12 stk.

50g. Smør
3dl vand
35g. Gær
1 tsk. salt
1 tsk. Sukker
2 tsk. Nigellafrø
Ca. 480g. Hvedemel
Lidt olie
Æg til pensling og lidt nigellafrø



Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker og halvdelen af melet.
Rør det godt sammen, rør smøret i lidt af gangen herefter kommes sukker og nigella frøne i og resten af melet kommes i æltes godt sammen. Tag dejen ud af skålen og smør skålen med olien derefter lægges dejen ned igen tildækket. Lad den hæve til dobbelt størrelse.

Ælt dejen let igennem og rul den ud i en stor firkant. Tag hele højre side af dejen og fold ind mod midten derefter foldes venstre side indover højre side dette gentages igen. Rulles ud og overlappes. Skær 10-12 stykker ud og kom dem på en bageplade. Lad dem hæve i 30 min. Pensles med æg og drysses med nigellafrø.

Bages ved 200 grader i 20-25 min. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar