søndag den 3. marts 2013

Vanillekranse



Endnu en gammel klassiker
-Nemlig vanillekranse-

De smager jo bare rigtig skønt, disse kranse fyldt med vanille.
Det er en småkage jeg mener der bør værer på bordet i hvert et hjem i December måned
og gerne hjemmelavet det gør dem bare det bedre:)

Men hvis man går igang med at lave disse basser anbefaler jeg at man bruger en kødhakker til at kører dejen igennem en stjerne form. Hvis man vælger at bruge en sprøjtepose og en stjernetyld for man hurtigt ondt i håndledet og DET er ikke det værd.

250g. hvedemel
1/2 tsk. hjortetaksalt
1 vanillestang
50g. smuttede og hakkede mandler
200g. smør
125g. sukker
1/2æg


Pisk smør og sukkeret sammen til en luftig masse.
kom ægget i pisk stille og roligt til massen er ensartet.
vanillekornene, hjortetaksalt og hvedemel kommes i, røres godt sammen.
til sidst vendes de hakkede mandler i.

lad dejen hvile et par timer på køl.

derefter køres dejen enten i kødhakkeren eller kommes i en sprøjtepose og formes til kranse.

Bages ved 200* i ca. 8 min.

God fornøjelse :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar