torsdag den 28. februar 2013

Choko-mint tærte

Endelig kom lysten og tiden tilbage til at lave kager igen... Ideerene er mange og har fået meget inspiration på det sidste så der er ingen undskyldninger.. :)

Jeg har lavet en choko-mint tærte.. Oprindelig kom ideen fra Nigella Lowsons bog køkken...

Hendes græshoppe tærte... Men der var nogle ting jeg ikke havde her hjemme så derfor blev der lavet om i opskriften og derfor kaldt noget andet.


Billedet kommer på imorgen:)

Denne opskrift er til en lille tærte form på ca. 15cm i diameter.

Bunden:

180g kiks (den billige udgave af de der prince kiks med chokolade imellem.)
28g. Mørk chokolade
2 tsk. Kakao pulver
Lidt salt
25g. Kokos fedt (uden smag)


Fyldet:

75g. Skumfiduser (klippet i stykker)
62g. Mælk

2spsk. Galiano (vanille likør)
4spsk. Mint likør

187 g. Fløde
Lidt grøn farve

Start med at blende kiksne til "pulver" sammen med salt, kakaopulveret og chokoladen. Når massen er blevet til krummer kommes kokos fedtet i.

Hæld hele massen ud i en tærteform med bagepapir i.
Jeg brugte en af de forme hvor bunden kan tages ud.

Når massen er mast ud i hele formen- husk kanterne... Sættes den på køl.
Imens laves fyldet.

Varm mælk og skumfiduser forsigtigt op så skumfiduserne smelter.
Når fiduserne er smeltet fjernes gryden fra varmen. Lad massen køle lidt ned inden galliano og mint likør kommes i og røres rundt sammen med evt. Grøn farve.

Pisk fløden til den er let pisket, vend fløden med fidusmadsen til det heler er ens farvet og kom det så i formen.

Pynt evt med lidt knuste kiks og mynte blade.

Sæt tærten på køl et par timer så den når at sætte sig før den serveres ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar